Om föreningen

Föreningens fastighet är belägen i centrala Karlstad, c:a 100 meter väster om centralstationen. Den är byggd
1959 - 1960, är sex våningar hög och försedd med hiss. Här finns 36 lägenheter i två uppgångar. Lägenheterna är
fördelade på 12 st 2-rummare och 24 st 3-rummare. Till fastigheten hör 21 parkeringsplatser och 6 garage
.
I fastigheten finns kabel-TV från Sappa, som ingår i medlemsavgiften.
Sedan 1 oktober 2007 betalar föreningen kostnaden för bredband 100 Mbit/s och grundavgiften för telefoni via
Telenor. Mot en tilläggsavgift på 79:-/månad går det att få 250 Mbit/s. Medlemmarna betar bara för
de telefonsamtal de gör. Kontakta Telenor för felanmälan, villkor och beställning på telefon 020 - 22 22 22.

Vi har ett övernattningsrum med plats för tre nattgäster och med tillgång till dusch och toalett. Medlemmarna
kan hyra rummet mot en avgift. Kontakta vicevärden för bokningar.

I bottenvåningen finns ett hobbyrum, som medlemmarna har tillgång till. Där kan man göra
småreparationer, måla, snickra o s v. I hobbyrummet finns ett mindre urval verktyg, som skall stanna där.
Utanför hobbyrummet finns föreningens "bibliotek". Där kan du låna och lämna böcker.

Alla lägenheter har inglasad balkong. Lägenhetsdörrarna är Dalocs säkerhetsdörrar av EU-klass MK3. Tänk på att
berätta om säkerhetsdörren när du tecknar hemförsäkring, vilket alla skall ha, eftersom en del bolag då ger
rabatt på premien.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Dina Försäkringar Värmland. Föreningen har även tecknat och betalar en
extra bostadsrättsförsäkring hos Dina Försäkringar Värmland för medlemmarna. Denna försäkring gäller för
försäkringsärenden mot föreningen och andra medlemmar.Medlemmarna och medlemmar i deras hushåll har också automatiskt en olycksfallsförsäkring för olyckor som händer i föreningens gemensamhetsutrymmen. Denna försäkring ingår i vår fastighetsförsäkring.

Föreningens ekonomiska administration sköts av Vänerförvaltning, Bryggaregatan 7, 653 40 Karlstad telefon 054 - 20 35 00.

Styrelse:
Vaktmästare
Claus Pedersen 054 - 21 43 17, arbetet 054 - 15 88 08

Större åtgärder i fastigheten under senare år
2017 Installerat bergvärme och kopplat bort fjärrvärmen
2016 Bytt ut det stora torkskåpet i tvättstugan. Nya garagedörrar med fjärrkontroll. Målat sockeln.
2015 Bytt takbeläggning till svart plåt och monterat totalt 277 solceller på taket och gaveln. Panelerna har en total yta på 457 m² som togs i drift 2015-05-25.
2014 Målat alla fönster i bottenvåningen. Satt upp brandfiltar vid brandsläckarna. Satt automatisk stängning på dörrarna mellan A och B vid rökutveckling. Nya brandvarnare trappuppgångarna. Installerat nya vattenmätare.
2013 Bytt ut alla tre tvättmaskinerna i tvättstugan. Satt upp brandsläckare mellan våningsplanen och utanför tvättstugan.
2012 Bytt från ComHem till Sappa som leverantör av kabel-TV. Målat om trapphusen och muren mot grannhuset på framsidan.
2010 Satt in nytt torkskåp i tvättstugan och lagat det gamla.
2009 Gjort om cykelrummet till kombinerat cykelrum och miljöstation. Plomberat sopnedkasten och börjat sopsortering.
2008 Bytt varm- och kallvattenledningarna till köken. Radonmätning  utförd. Kommunen informerad.
2007 Tecknat avtal med Bredbandsbolaget om gruppanslutning. Anslutningen innebär, att medlemmarna får tillgång till gratis 100 Mbits/s bredbandsuppkoppling via fiber. Dessutom ingår telefon utan grundavgift. Endast samtalen betalas.Radonmätning utförd med godkända resultat. Kommunen meddelad.
2006 Stambyte badrummen. Kaklat, satt in handduktstork och golvvärme samt bytt sanitetsporslin i badrummen. Köksavloppen relinade. Dragit nya elledningar samt satt in nya elcentraler med jordfelsbrytare i lägenheterna.
2004 Föreningen gått över till gemensamt inköp av el, med individuell debitering för varje lägenhet.
2003 Färdigställt ett gästrum i källaren med tillgång till dusch och toalett.
2002 Bytt ut lägenhetsdörrarna till Dalock´s säkerhetsdörrar av EU-klass MK3 utan brevinkast. Satt upp postfack i entréerna.
2001 PCB-kontroll utförd. Ingen PCB funnen i fastigheten. Kommunen meddelad.
2001 Evakueringsfläktarna på vinden utbytta och spiskåpor installerade i lägenheterna.
1998 Bytt fönster i lägenheterna. Bytt ut bottenplattorna till balkongerna samt infästningarna. Glasat in balkongerna. Putsat fasaden.
1960 Huset färdigbygt - första inflyttningen september 1960. En 3:a på 68 kvadrat kostade 6.000:- i inköp och hyran var 236:35/månad